FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
-         Добро, Жико, шта је ово?
-         Шефе, то је репортажа о овој кишурини која пада већ два дана. Па ви сте ми рекли да je напишем.
-         Видим ја да је репортажа о поплави, а и сећам се да сам ти наложио да је напишеш. Не мислиш ваљда да сам излапео?
-         Таман посла, шефе, то ми никада не би пало на памет!
-         Да, да, пази да ти не поверујем. Него, какава ти је ово репортажа?
-         Па, о поплави и прокишњавању, шефе.
-         Добро, киша пада, водостај расте, реке и потоци надолазе, куће прокишњавају, па чак и музеји, све је то у реду. Али, како си могао да напишеш да је у стану породице Поповић хаос, поплава?
-         Јесте, шефе. Све је тачно и све је истина. Био сам на лицу места. У стану породице Поповић је тотални хаос, катаклизма. Липти вода на све стране, из плафона, зидова, страшно. Јадни људи, треба их евакуисати.
-         Стварно страшно. Него, зашто си навео адресу и име компаније која је зидала ту зграду?
-         Шефе, рекох, да буде све по пропису, да буде свеобухватна информација.
-         Добро, јеси ли ти нормалан? Знаш ли ти чија је компанија која је зидала зграду у којој је стан породице Поповић?
-         Не знам, шефе, нисам питао Поповиће, а и не верујем да им је познат тај податак.
-         То је компанија кумове таште нашег градоначелника. Зар ти мислиш да ћу да ти пустим ово баљезгање у коме пљујеш по кумовој ташти нашег градоначелника.
-         Стварно нисам знао, шефе. А шта фали, ми смо и тако професионално отворен медиј?
-         Ми јесмо отворен и професионалан медиј, али треба имати меру. Свеобухватна информација не подразумева да мораш баш све да напишеш, не мора народ баш све да зна. Шта мислиш, да ли ће кумова ташта,нашег градоначелника  продавати и даље станове ако ја пустим ову твоју репортажу са свеобухватном информацијом? Вода тече код Поповића па тече. Ова твоја информација неће помоћи да вода престане да тече, према томе, избацуј тај део из репортаже.
-         Али, шефе, то се коси са мојом новинарском етиком и моралом.
-         Момче, неки пут треба заборавити на флоскуле које покушаваш да ми продаш. То не пролази у овако отвореном медију. Овде је професионализам и истина на првом месту, поготову када се ради о заштити интегритета наших људи. То увек имај на уму.
                 
 
Зека Поповић