FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 nindz kornjace 1 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

 МОСКВА/ДОЊЕЦК – Водећи руски сајтови, у категорији смех, преносе информацију о најновијем инжињерском војно достигнућу Украјине. Стање украјинске војске је очајно, а Кијев већ месецима води кампању скупљања помоћи за војску. Један од првих резултата те кампање је прављење два возила под називом „Нинџа корњача“ које ће можда порметити однос снага на југоисточном фронту.

Наравно основа за ново украјинско возило је руски камиончић  УАЗ. Преносимо у целости чланак  са украјинских медија о првој презентацији  “Нинџа корњаче“ као и фото причу о томе како је направљена.

 Обичан УАЗ може да се претворити у веома корисну борбену машину. За само недељу дана од обичног УАЗ-а може да се направи чудо звано „Нинџа корњача“. Свечана презентација возила „Нинџа корњача“ одржана је 18. јула близу линије фронта са Луганском републиком.

 ninza kornjaca 2 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

 - Први пут смо радили овако нешто. Једно је правити оклопне транспортере, али ми смо их и превезли на линију фронта  - рекао је директор комбината „Никола Локомотиве“ Вјачеслав Симченко. Овај комбинат је испоручио десетак оваквих возила по поруџбини Владе у Кијеву.

 - Користити ово возило да се направи у оклопно је јако компликован посао: сваки део оклопа је додатна тежина и ако додате много оклопа возило можда буде претешко за вожњу.  Дакле, наши радници су морали да схвате како да то ураде, а да заштите људе, да машина буде у стању да извршава своје обавезе. То је плод маште наших уметника и инжењера, и надам се да ће сачувати момке који ће га користити – рекао је Симченко.

 nindza kornjaca 3 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

Приликом презентације на линији фронта са Луганском, украјинска гранична полиција је на лицу места предложила одређене измене у изгледу возила, а и пронађен је начин да се отклоне проблеми који су се јавили током тестирања. Свако возило је тешко једну тону.

nindza kornjaca 4 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

- Оклоп возила гарантује заштиту од ватре из пушке, митраљеза, снајперске пушке, односно било каквог ватреног оружја. Резервоари за гориво и точкови су такође ојачани. На возило се монтира митраљеска купола која може да се ротира 360 степени – рекао је представник украјинске граничне полиције.

 nindza kornjaca 5 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

Према његовим речима, ова  возила ће највише користити граничари. Ове „Нинџа корњаче“  ће узети учешће и у борбеним мисијама против сепаратиста и превозиће војне патроле.

 nindza kornjaca 6 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

Средства за производњу прва два возила скупљена су током медијске акције „Помози војску“, која већ месецима траје због очајног стања у украјинској армији. Средства се прикупљају слањем СМС.

 nindza kornjaca 7 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

 

nindza kornjaca 8 (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

 

ninidza kornjaca sertifikat (ФОТО) Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју!

 Извор: Правда