FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Пиштољи, паре, јахте, мафија, лимузине, станови…

Упознајте Александра Пожгаја и Ивану Петровић. Како би показали грађанима Србије да заиста брину о њиховом социјалном стању, на друштвеним мрежама објављују фотографије у лимузинама, са скупоценим сатовима на руци, на луксизним јахтама, у скупим оделима и сукњама… Вероватно желе да нам покажу како ћемо сви живети када нас СПС одведе у лепшу будућности.

 

pozgaj-petrovic-naslovna

Упознајемо вас са истинским социјалистима у души, Александром Пожгајем и Иваном Петровић.

 

Александар Пожгај је директор државног предузећа “Лука Нови Сад”, а Ивана Петровић је директорка маркетинга у “Дунав осигурању”, а раније је радила на истим пословима у предузећу “Србијагас”.

pozgaj-1

Пожгај је једну од пет директорских фотеља у Луци Нови Сад освојио усред штрајка радника, када је Влада Србије интервенисала, сменила старо руководство и на место генералног директора поставила високог функционера напредњака Александра Милованчева, који за тај посао месечно добија 489.114 динара.

pozgaj-3

Пожгај Агенцији за борбу против корупције још увек није пријавио колика му је плата.

Судећи по фотографијама на друштвеним мрежама, сигурно се не жали. Пожгај себе сматра као чланом мафије, имајући у виду то да је на свом профилу на друштвеној мрежи Фејсбук испред презимена себи доделио титулу “consigliere”.

1335376-1Само да непоменено, “consigliere” је била висока позиција у сицилијанској мафији. Та реч је јавности позната чувеног мафијашког филма “Кум”.

Прочитај: Александар Пожгај – најбахатији директор државног предузећа

У такмичењу за награду најбахатијег директора, Ивана Петровић је Пожгају велика конкуренција. Она је за само три године зарадила стан, јахту, два аутомобила, пиштој и пудлицу.

ivana-petrovic-1409737506-ivana-petrovic-pudlica

Петровићева је раније радила у Информативној служби СПС-а. Затим је аванзовала на место директора маркетинга у “Србијагасу”, па касније страначки смештена у фотељу директора маркетинга “Дунав осигурања”. Радила је и као “ПР менаџер” у кабинету министра за инфраструктуру Милутина Мркоњића.

ivana-petrovic-jahta

Према писању појединих медија, Петровићева је за време рада у Информативној служби СПС-а купила стан од 71 квадрата за 110.000 евра у кешу! Њена плата на тој страначкој функцији износила је 40.000 динара.

Петровићева је наводно “опасна жена” која злоставља своје сараднике. Један од њених сарадника рекао је једном медију који је у међувремену угашен да је “у питању јако моћна и опасна жена”. Она је у “Србијагасу” наводно имала неограничена овлашћења и “на сваком кораку демонстрирала колико је важна и колика је њена моћ”.

Прочитај: Бахати посланик СПС-а: Плаћамо га 110.000 динара месечно да слуша музику у Скупштини!

Она је у том предузећу имала “највећи кабинет, запослила је секретарицу и возача, на посао је долазила када је хтела, путовала је као да је министар спољих послова, а сваког ко јој није био симпатичан малтретирала је по свим основима, од понижавања, до смањења плата, отказа и пребацивања на нижа радна места”, испричао је један њен бивши сарадник.

ivana-petrovic-jahta2

Након трансфера на место директора у “Дунав осигурању”, где и данас ради, Петровићева наставља са тиранијом.

Неколико службеница из њене службе одмах је сменила са руководећих позиција, након чега су отишле на боловање и интензивно траже нови посао.

У службу за финансије и маркетинг запослила је особе које осим што су “лојални” и кадрови СПС-а, немају дана радног искуства, а као врхунац безобразлука је то што је запослила бившег новинара једне телевизије коме је задужење да иде са њом у шопинг и носи јој ствари, писао је раније један сајт који је у међувремену угашен.

Да не заборавимо, Петровићева још има своју приватну фирму.

Вучићева “опасна” саветница

Премијер Србије, Александар Вучић, нема много саветника, али и оне које име, боље да их нема.

Упознајте Сузану Васиљевић, Вучићеву саветницу за медије.

4577426_orig-e1409758006348

Сузана Васиљевић није позната јавности, али већ годинама ради при врху државе као саветница за медије или “ПР менаџерка”, шеткајући се од кабинета до кабинета. Тренутно је запослена у кабинету председника Владе, Александра Вучића, а била је и његова саветница док је био ППВ.

5106503_orig

Васиљевићева има веома “богату” радну биографију. Владе се смењују, одлазе и долазе, али она на месту “врсног ПР менаџера” остаје.

Пре него што је отшкринула врата ПР-а, радила је наводно као новинар и продуцент са свим нивоима Владе и медијима широм Србије, као и из читавог света укључујући представнике највећих телевизијских станица (CNN, BBC, CBS, Channel 4 & PBS).

“Курир” је 17. маја 2013. године објавио причу да је једна Дачићева саветница пиштољем претила другој запосленој жени у МУП-у. Курир није пренео о којим именима је реч, али спекулише се да је реч или о Сузани Васиљевић или о Ивани Петровић.

947225_orig-e1409757939714

Међутим, судећи по изјавама неименованих извора таблоида, реч је пре о Сузани Васиљевић, него о Ивани Петровић.

3373483_orig

- Дачићева сарадница – његова саветница за медије у странци, позната по кратком фитиљу и дугом језику, пре неколико година, током свађе с једном од девојака из прес-службе, извадила је пиштољ и почела да прети и маше. Она је у више наврата претила тој девојци преко Фејсбука, остављала јој грозне поруке, тако да је ова ситуација није никог изненадила, изјавио је тада извор “Курира” из МУП-а.

Васиљевићева је убрзо удаљена са позиције ПР менаџера МУП-а, али не због “наоружаних” претњи, већ због ванбрачне секс афере са тадашњим службеником Амбасаде Францусе у Београду, Жоржом Уриотом.

7066591_orig

Према писању недељника “Актер” 23.4.2012. године, Жорж Уриот је тада био представник француске обавештајне службе. Сузана Васиљевић је уклоњена из МУП-а и пребчена на ново радно место у ЈП “Србијашуме”.

За Васиљевићеву се такође тврди да није имала завршен факултет за време њеног боравка у МУП-у па је накнадно завршила Факултет драмских уметности у Београду.

Иако више не ради за полицију, њена биографија и фотографија још увек нису уклоњени са званичног сајта МУП-а.

Шта раде Александар, Ивана и Сузана данас?

“Мафијаш” Александар Пожгај летовао је на Малти и идаље седе на челу Луке Нови Сад. Сузана Васиљевић и даље саветује премијера Вучића, а Ивани Петровић, према писању таблоида, прети “шут-карта” из “Дунав осигурања”, али социјалисти јој траже ново место.

Извор “Курира” каже да ће бити смењена за две-три недеље.

- Покушали су да је убаце и у Владу, у ресоре које воде социјалисти, али нико неће с њом да сарађује. Једна од опција је и да је угурају у Министарство пољопривреде, које води СПС.

Ивана се није много уплашила отказа јер, како каже, штити је колективни уговор.

- Немам информацију о смени. И ако постоји таква намера, не могу да добијем отказ, штити ме колективни уговор, постоји обавеза да ми се понуди ново радно место. Засад ме нико није обавестио ни усмено ни писмено о томе, али чим сте чули, сигурно се нешто спрема. Не трагам за новим послом, вратила сам се са одмора и опуштена сам. Не треба мени 15 дана да се снађем, ви то знате, преноси “Курир”.

Јесте ли се изнервирали? Немојте. За ово је Србија гласала 16. марта. Овако ћемо сви живети када се спроведу реформе.

Teleprompter