FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

"Ово није обичан дан и ово нису сасвим обичне продавнице, ово је дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу", казао је Вучић

У 12 градова у Србији јутрос у осам сати је отворено је 16 продавница немачког трговачког ланца Лидл, од чега пет у Београду, чиме је започело пословање ове немачке компаније у Србији.

Продавнице су почеле да раде у осам сати у Београду, Бору, Зрењанину, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду, Смедереву, Сомбору, Суботици, Ужицу и Шапцу, а радно време биће сваког дана до 22.00.

Отварање је свечано обележено пресецањем врпце, а свих 16 објеката у 12 градова у Србији почело је да ради у истом минуту. Иако је отварање било заказано за 8 часова, испред објеката су се формирали редови и пре шест сати јутрос.

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији отварања једне од пет Лидлових продавница у Београду и изјавио да је Лидл у Србију уложио 205 милиона евра и запослио 1.553 радника.

"Ово није обичан дан и ово нису сасвим обичне продавнице, ово је дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу", казао је Вучић.

Вучић је казао да ће се на рафовима Лидла у Србији наћи и производи српских произвођача и да очекује да ће се они најквалитетнији продавати у продавницама широм света.

Пошто је у реду испред продавнице у Улици Војислава Илића на Вождовцу било највише пензионера, Вучић се њима директно обратио.

"Ове године и сваке друге имаћете све већу пензију, својим унуцима ћете моћи да остављате џепарац за чоколаду коју ће купити и овде у Лидлу и другим продавницама", казао је Вучић.

Он је казао да у Србији око 50.000 људи ради у немачким фабрикама.

"Било је укључено и 200 наших фирми, огроман број домаћих производа на полицама. Не идем често у продавницу али видео сам два производа које су наши људи урадили са Немцима, кафа ужичка и домаће пиле из Житишта. Било би лепо да их ви Немци понудите и на другим тржиштима, уверен сам да би и Бугари и остали волели да виде наше производе", рекао је Вучић.

Вучић је казао да ово није обичан дан и нису сасвим обични производи.

"Ово је дан када правимо велики корак напред, ка бољем и квалитетнијием животу", казао је Вучић и истакао да од Лидла можемо много да научимо.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је приликом обиласка једног од малопродајних објеката Лидла да је лепши него у Бугарској.

"Лепше изгледа него у Бугарској, био сам пре 6-7 година и овај је много лепши и већи", казао је Вучић.

Када је дошао до касе Вучић је казао: "Нисам понео новац па нисам ништа купио али надам се да ћете имати доста посла".

Велики број људи чекао је у реду пред отварање, ком присуствују директор Лидла Томислав Сапина и председник Србије Александар Вучић, министар Расим Љајић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Радојичић је најавио отварање још једне продавнице Лидла до краја године у Београду, као и још једне следеће године, јер је циљ, како је навео, да свака општина у Београду има Лидл.

Маркети овог немачког ланца ће бити отворени и у Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину.

У 16 радњи Лидла у Србији радиће преко 1.500 људи. Из управе компаније тврде да ће цене бити ниже, као и да је ангажован велики број добављача из Србије. Како наводе, у асортиману од 1.500 производа, 350 ће бити из домаће производње.

Запослени у Лидл продавницама ће имати петодневну радну недељу, а захваљујући електронској евиденцији, компанија ће плаћати и поштовати сваки минут њиховог рада, поручују из Лидла.

Лидл добар пример за шта се немачке фирме залажу у Србији

Амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб истакао је да је Лидл добар пример за шта се немачке фирме залажу у Србији, што је одржив и промишљен приступ пословања.

"Самим тим је Лидл пример како се развија привредна сарадња Србије и Немачке", казао је Шиб на отварању Лидл продавнице у улици Војислава Илића на Звездари и додао да у Србији послује 400 немачких компанија у којима ради 50.000 људи, а да су од 2000. године инвестирале у Србији две милијарде евра.

"Предвидљивост и поузданост су суштинске за немачке компаније и зато је важно наставити да се ради на владавини права. Важно је успоставити што интензивнију мрежу контаката између српских и немачких привредника и унапредити трансфер знања", казао је Шиб.

Истакао је да ће Немачка и даље бити поуздан и поштен партнер Србије на њеном путу ка ЕУ.

(Агенције – Б92 – Н1)

НСПМ

****

Лидл отворио врата - купци чекали у редовима још за мрака 

Београд -- Немачки дисконтни ланац Лидл отворио је тачно у 8 часова првих 16 малопродајних објеката у Србији.

Отварање је свечано обележено пресецањем врпце, а свих 16 објеката у 12 градова у Србији почело је да ради у истом минуту.

Иако је отварање било заказано за 8 часова, испред објеката су се формирали редови и пре шест сати јутрос, о чему сведоче и фотографије.

Један од купаца казао је за Б92 да је дошао у 5.45 да види нове производе али и да пазари.

Од 16 објеката, Лидл је у престоници Србије отворио пет.

Потрошачима је на располагању 1.500 брендова од чега чак 350 из домаће производње.

Само у домену воћа и поврћа успостављена је сарадња са више од 25 добављача из Србије.

Запослени у Лидл продавницама ће имати петодневну радну недељу, а захваљујући електронској евиденцији, компанија ће плаћати и поштовати сваки минут њиховог рада, поручују из Лидла.

Лидл ће отворити пет продавница у Београду и то на Новом Београду, Видиковцу, Звездари, Трошарини и у Борчи.


Врата овог трговинског ланца биће отворена и у Бору, Kрагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину.

До краја године, најављују надлежни из ове компаније, биће отворено још седам Лидл радњи - у Вршцу, Инђији, Панчеву, Kикинди, Kрушевцу, Јагодини и на још једној локацији у главном граду.

Данас је Лидл највећи дисконтни трговински ланац "број 1 у Европи".

Малопродајни ланац Лидл део је SWARC (Шварц) групације чије је седиште у Некарсулму у Немачкој.

Прва Лидл продавница отворена је 1973. године у граду Лудвигсхафену, а већ крајем 80-их година постојало је више од 600 продавница Лидла само на подруцју тадашње Западне Немачке.

Велико, ново тржиште, отвара се 1989. године падом Берлинског зида, када Лидл почиње да се шири и у источни део земље.


Лидл у овом тренутку постоји у 27 земаља Европе и САД, а његова мрежа броји више од 10.500 савремених дисконта и запошљава око 260.000 људи.

Лидлови производи се складиште у више од 150 логистичких центара широм света.

Према подацима међународне групе за анализу тржишта "ЛЗ Ретаилyтицс"-а, Шварц Група (Kауфланд, Лидл) као највећи европски малопродајни ланац прехрамбених производа је у фискалној 2017. години остварила продају од 96,9 милијарди еура.

*****

"Лепше изгледа него у Бугарској, био сам пре 6-7 година" 

 

Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио је приликом обиласка једног од малопродајних објеката Лидла да је лепши него у Бугарској.

"Лепше изгледа него у Бугарској, био сам пре 6-7 година и овај је много лепши и већи", казао је Вучић.

Kада је дошао до касе Вучић је казао: "Нисам понео новац па нисам ништа купио али надам се да ћете имати доста посла".

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће отварању једне од 16 продавница компаније Лидл Србија.

Немачки дисконтни ланац Лидл данас отвара првих 16 малопродајних објеката у Србији, чиме и званично почиње пословање у Србији.

****

"Ужичка кафа и пиле из Житишта, било би лепо да ви Немци..."

Београд -- Председник Србије Александар Вучић изјавио је да инвестиција Лидла у Србију до сада износи 205 милиона евра.

"205 милиона евра Лидл је уложио у нашу Србију, запослио 1.553 радника. Радници су насмејани, задовољни, надају се да ће у оштрој конкуренцији сачувати своја радна места и напредовати и обезбедити сигурност породицама", казао је Вучић на отварању тог трговинског ланца у Србији.

"Било је укључено и 200 наших фирми, огроман број домаћих производа на полицама. Не идем често у продавницу али видео сам два производа које су наши људи урадили са Немцима, кафа ужичка и домаће пиле из Житишта. Било би лепо да их ви Немци понудите и на другим тржиштима, уверен сам да би и Бугари и остали волели да виде наше производе", рекао је Вучић.

Вучић је казао да ово није обичан дан и нису сасвим обични производи.

"Ово је дан када правимо велики корак напред, ка бољем и квалитетнијием животу", казао је Вучић и истакао да од Лидла можемо много да научимо.

****

Ред све дужи, пуне корпе из Лидла - планула пилетина 


Београд -- Лидл је у Србији отворио продавнице у 8 часова јутрос, а интересовање купаца не јењава.

Ред је, како јавља репортер Б92 Филип Чукановић, сада чак и дужи него рано јутрос.

Kупци који излазе из продавнице носе углавном гомиле кеса и тврде да су задовољни.

"Ово је таман како треба за нас пензионере, задовољна сам."

Највећа навала, према сведочењу са терена, влада за пилетином, која кошта 120 динара и која је планула. Залихе на рафовима су више пута нестајале па су морали да доносе нове количине.

Такође, купци масовно купују млевено свињско месо по цени од 300 динара за килограм.

Велико интересовање је и за банане, које коштају 60 динара за килограм.

****
Хитна помоћ код Лидла, позлило раднику обезбеђења 

Приликом отварања једног објекта немачког дисконтног ланца Лидл у Београду, раднику обезбеђења је позлило.

Он је колима Хитне помоћи превезен у здравствену установу.

****
"Најповољнија потрошачка корпа у Лидлу и то је тек почетак"

Београд -- Генерални директор Лидл Србија Томислав Шапина каже да је Лидл први савремени дисконтни ланац у Србији који на тржиште доноси ново јединствено искуство куповине

"Ми смо једноставни, бољи, повољнији", поручио је Шапина на отварању једне од продавница у улици Војислава Илића у Београду, којем је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Он каже да верује да ће Лидл Србија кроз пажљиво одабрани асортиман производа, са најбољим односом цена и квалитета, успешно одговорити на потребе потрошача.

"Понудићемо вам Лидл брендове, свеже воће и поврће, пециво из Лидлових пекара, висе од 350 производа домаћих произвођача, а пре свега понудићемо вам најповољнију потрошачку корпу у Србији", нагласио је Шапина.

Навео је да је данас важан дан, када Лидл почиње пословање у Србији, али поручује да је то тек почетак.

"Ту смо да останемо и да се заједно развијамо. Слушаћемо вас потрошаце како бисмо били бољи из дана у дан", рекао је Шапина и нагалсио да је изузетно поносан на све запослене у Лидл Србија.

Поносан је, каже, на све што је Лидл Србија до сада урадио и додао да је Лидл дао све од себе, а оно најбитније да су сви у Србији радили срцем.

Према његовим речима сви у Лидлу Србија су узбуђени, срећни и поносни.

Шапина је пожелео добродошлицу бројним потрошачима који су и пре отварања продајног објекта у Београду чекали у реду на улазак и куповину.

***

Лидл у Лесковцу: Умало туча због јефтиних пилића 


Лесковац -- Друштвене мреже преплављене су фотографијама и снимцима са отварања Лидлових продавница у Србији, а у једној од њих замало је избила туча.

Портал Југмедија објавио је на својој страници на Фејсбуку снимак са отварања Лидла у Лесковцу на којем се види опште отимање за пилетином.

Лидл је понудио акцију за целе пилиће по цени од 120 динара за килограм и у свих 16 отворених објеката владала је права јагма за тим месом.

На снимку из Лесковца се чује свађа и отимање око пилића а у једном моменту односи међу купцима су били на ивици употребе физичке силе.

Да влада незапамћено интересовање за тај исти артикал показује и снимак на којемс е види гомила купаца и радници који кроз масу протурају кутије са пилићима.

Компилација:

B92