FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Путин нуди Маликују комплетну подршку

МОСКВА– Руски председник Владимир Путин понудио је ирачком премијеру Нурију ал Маликују тоталну подршку у борби против џихадиста који су преплавили ову државу.

„Путин је потврдио комплетну подршку за напоре ирачке владе да брзо ослободи територију републике од терориста”, саопштио је Кремљ после телефонског разговора два лидера, пренео је АФП.

 

Незапосленост у Русији у мају на историјском минимуму

МОСКВА–Незапосленост у Русији у мају ове године пала је историјски минимум од 4,9 одсто, са 5,3 у априлу, објавила је руска агенција за статистику Рос стат.

Претходни рекорд постављен је у августу 2012. године када је незапослено било 5,2 одсто радно активног становништва, пренео је Итар тас.

У службама запошљавања у мају је као незапослено регистровано 0,9 милиона људи, од којих је 0,7 милиона примало накнаду за незапослене.

Према подацима Рос стата, у поређењу са мајем 2013. године, број људи без посла је смањен за 5,2 одсто, а у поређењу са априлом ове године за 7,1 одсто.

Број радно активног становништва у мају 2014. године достигао је, према прелиминарним подацима, 75,3 милиона људи или више од 52 одсто укупног броја становника земље.

Како је објавио Рос стат, реални новчани приходи грађана Русије у мају су порасли 5,8 одсто у односу на исти месец прошле године.

Просечна месечна плата је била 33.280 рубаља (708 евра) и у поређењу са мајем 2013. године повећана је 13 одсто.

 

 

Вучић са Путином и Медведевим 7. и 8. јула

БЕОГРАД – Српски премијер Александар Вучић и амбасадор Русије Александар Чепурин констатовали су да ће предстојећи разговори Вучића са руским председником и премијером Владимиром Путином и Дмитријом Медведевим, заказани за 7. и 8. јул додатно допринети учвршћивању пријатељских односа између два народа и две земље.

Вучић је данас примио амбасадора Руске Федерације у Србији Чепурина, саопштено је из владине канцеларије за сарадњу с медијима.

Вучић и Чепурин су разговарали о свим важним политичким темама, а највећи нагласак ставили су на унапређење економске сарадње од интереса за обе земље.

 

Агенције