FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Аднан Бурина, угледни неуролог из Универзитетског клиничког центра Тузла, упутио је “отворено писмо” Новаку Ђоковићу поводом његове одлуке да награду освојену на турниру у Риму (око 500.000 долара) донира страдалницима у поплавама у Србији, БиХ и Хрватској.

Драги Новак,

кроз историју, катаклизме и катастрофе су се дешавале. Нестајали су континенти, нестајали су народи… Нажалост, на овим просторима нам се недавно десила нова. Незапамћене поплаве у Босни и Херцеговини, Србији и Хрватској однијеле су многе животе, однијеле тешко стечене куће и домове, а донијеле бол и тугу.

Као што увијек бива, прво су си комшије почеле међусобно помагати. Свијет је у почетку “на кашичицу” добивао информације, а онда си ти тај свијет узбуркао. Из електронских и писаних медија слао си искрену подршку свима којима је она требала. И не само то, кроз одрицање новчане награде за “освојени Рим” у корист поплављених, само си додатно показао ко си ти заиста. Послије тебе, почели су неки спорташи да се слично понашају, али начин како си ти сам то урадио је да се не заборави.

Можда су ми сметала уздигнута твоја три прста након твојих побједа, јер су ме подсјећала на уздигнута три прста неких других, брадатих, прљавих који су славили силовања и убијања ту око мене. Међутим, три прста су твоје наслијеђе и твој симбол, а због свог става, ничим натјераног, и без задње намјере исказаног на најхуманији начин достојан човјека, потрудићу се да те било гдје гледам уживо и тамо, заједно с тобом, након твоје побједе, и сам подигнем три прста теби у част.

Браво, Новак Ђоковић!

С поштовањем, Аднан Бурина

 

Истинито