FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Србија прихватила Маракешки споразум о миграцијама – Мигранти постају „држава у држави“ 

Уговор Уједињених нација који даје гаранције за сигурно, уређено и хумано кретање људи широм света, усвојило је више од 160 земаља у мароканском граду Маракешу.

Add a comment

 

Велики амфитеатар Филозофскоф Факултета у Београду, познат по имену чувеног византолога Георгија Острогорског, био је место где су се професори, студенти као и бројни гости подсетили чувеног богослова, историчара и ерудите Димитрија Богдановића.

Add a comment

 

Драган Буковички 

Није ли крајње време да најзад од неког црквеног великодостојника чујемо да је недопустиво мешање политике и политичара у ствари српске Цркве и њеног верног народа? С којим правом се они што се диче својом протестантском – дакле у суштини секташком и већини становништва Србије потпуно туђом – етиком уопште усуђују да овако дрско намећу своје идеје и решења – која у датом случају још и не постоје?

Add a commentДушан Ковачев

Процес идентификације са агресором је када се појединац, група или читаво становништво услед деловања различитих фактора одједном идентификује са оним ко је на њега извршио агресију и дође до закључка да је агресор у праву и последично покушава све што може да постане политички, економски, културно, морално исти као и сам агресор. (…) На крају: Сам сам крив. Ја сам човек ниже врсте. Ми смо глупи. Ми ништа не знамо.                                                                        

                                                                                                          Љубомир Кљакић, РТВ Марш, Ваљево, 24. новембар 2018. г

Add a comment


Удружење студената историје „Острогорски“ одржало је у Амфитеатру Филозофског факултета „Геогргије Острогорски“, 5. децембра, промоцију новог издања „Књиге о Косову“ Димитрија Богдановића

Add a comment