FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Александар Саша Гајић 

Дуже од једног века у јавном мњењу влада велика конфузија у вези са одређењем појма интелектуалца. За једне су интелектуалци само људи са високим формалним образовањем; за друге привилегована друштвена елита која се бави мисаоним радом; док су за треће креатори идеја и слободни ствараоци, који свет обогаћују својим интелектуалним творевинама.

Add a comment

Алексеј Kишјухас

Не треба читати, гледати и слушати вести. Kако вести у новинама, тако и вести на радију, телевизији и интернету. Ово делује као јеретички и ванумни став, посебно за једну колумну у дневној новини, али тако је.

Add a comment

Раде Драговић 

"Предлажем да се Централни комитет изјасни о предлогу Председништва. Он гласи: друга Драгишу Павловића треба разрешити дужности члана Председништва. Ко је за нека дигне руку. Против – осам. Уздржаних је 18. Констатујем да је Централни комитет са осам гласова “против” разрешио друга Павловића."

Хладнокрвно и бирократски суво, без вишка речи, мимике или емоције, сабирајући гласове, пред укљученим камерама ТВ Београд пре тачно 30 година Слободан Милошевић закључио је једно од најпознатијих заседања Централног комитета Савеза комуниста Србије – антологијску Осму седницу.

Add a comment

Интервју: Др Џудит Рајсман 

Неопходно је да се не дозволи наставак политике сексуализације деце. Људи се у суштини не слажу са овим процесима. Они се залажу за много конзервативнији, хришћански однос према деци, породици, њеној улози и вредностима

Add a comment

Драган Милашиновић

Било је 20.09.2017 неколико занимљивих политичких догађаја и вести које завређују да буду предмет кратког аналитичког коментара, али ја сам се одлучио за једну неуобичајену – званични опроштај прослављеног српског и југословенског кошаркашког тренера Душана Дуде Ивковића од вођења кошаркашких утакмица.

Add a comment