FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Франкфуртер Рундшау пише о доласку неговатеља из Србије у једну клинику у Франкфурту и наговештава да из те земље ускоро стиже још квалификованог медицинског особља.

Франкфуртер Рундшау пише да Весна Хајдикер има 49 година и да је пре 27 година као медицинска сестра, из Југославије дошла да ради у болници у четврти Хесту, предграђу Франкфурта на Мајни. С обзиром да говори српски, сада помаже новајлијама у интеграцији у болничку свакодневицу. Тринаесторо неговатеља из Србије су прекјуче почели да раде у тој клиници, пет мушкараца и осам жена који желе да изграде нови живот у Франкфурту, далеко од домовине.

Add a comment

Драгослав Бокан

У тренуцима који почињу да личе на предсобље још једног апокалиптичког (светског) сукоба, првог у овом веку, пред нас се постављају нека важна и судбоносна питања. Она што не трпе импровизоване, преосетљиво-размажене и уско-партијске, кобно острашћене одговоре, ни ставове.

Add a comment

Поводом чињенице да су хакери открили документе према којима је Сорошов Институт за отворено друштво разним медијима, невладиним организацијама и другим институцијама у Србији уплатио више од три милиона долара у последњих неколико година, власник телевизије Пинк Жељко Митровић упутио је отворено писмо Џорџу Сорошу.

Add a comment

 

У Беркасову код Шида прошле недеље одржана је дебата о мигрантској кризи и положају и улози Србије и Европске уније у том контексту. Србија је у марту добила нови Закон о азилу и привременој заштити, па је ово била прилика да се разговара о кључним одредбама и новим решењима, као и о тренутном стању када је реч о приливу миграната и азиланата у Србију.

Add a comment

 

Весна Капор 

Асоцијације поводом поновног читања једне књиге

Тестамент као некаква врста завета, као врста оставштине, део је и правне и обичајне норме, како појединaца тако и држава; и одувек су они који наслеђују водили жив разговор са онима пре њих, баш преко онога што се протеже преко и кроз време, преко онога што остављају и што се бележи, било као директна оставштина или као последица исте.

Add a comment