FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

СУБОТА, 23. ЈУНИ: КОНЦЕРТ ХОРА АЛЕКСАНДРОВ ИСПРЕД ХРАМА СВЕТОГ САВЕ

Чувени Ансамбл «Александров» који сваким гостовањем у нашој земљи остави дубок и неизбрисив траг у памћењу српског народа, поново наступа у Београду.  23. јуна, на платоу испред Храма Светог Саве у Београду у 20.30, публика ће бити у прилици да ужива у спектаклу једног од културних симбола Русије.

Add a comment

 

Слободан Малдини

Како је могуће да више од 140 вредних уметничких дела нестане из амбасада које су пример моралних вредности државе?

Add a comment


Швајцарска штампа се, пред утакмицу Србија-Швајцарска на Светском првенству у фудбалу, бави српским фудбалом генерално, али и провокацијама на интернету где се посебно величају албански фудбалери у швајцарском тиму.

Add a comment

Саопштење Извршног одбора САНУ

У суочавању с критикама актуелног изборног процеса у Српској академији наука и уметности (САНУ), углавном од стране незадовољних учесника у јавном позиву САНУ, Извршни одбор (ИО) ове куће чврсто стоји на становишту да САНУ не може бити изузета од критика ни академске заједнице ни друштва којем припада, те је дужна да сваку замерку пажљиво размотри. То ће чинити у свакој прилици па и поводом актуелних избора! Али не и када су у питању неистине, инсинуације, па и увреде, те ИО САНУ указује на следеће чињенице.

Add a comment

 

У Андрићграду свечано дочекано 900 дјеце са Косова и Метохије

У Вишеград је данас допутовало 900 дјеце са Косова и Метохије, за које је централни дочек организован у Андрићграду.

Дјеца су посјетила Српску у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, након чега је пригодан програм уприличен у Спортској дворани Вишеград.

Add a comment