FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Кинеска улагања у инфраструктуру на Западном Балкану подстичу ионако проширену корупцију у региону, наводи у најновијој анализи Институт за безбедносна истраживања Европске уније (ЕУИСС).

Институт, са седиштем у Паризу, чије анализе прате Европска комисија и друга тела Европске уније, такву тврдњу поткрепљује подацима да су досадашње кинеске инвестиције у путеве и железнице од 5,5 милијарди евра дошле у Македонију, Босну и Херцеговину, Црну Гору и Србију тако што су "кинеске компаније добијале уговоре директно од влада, а не преко тендера који налажу надметање" више фирми.

Add a comment

 

Представници кинеске компаније Хестил Србија, у чијем саставу послује смедеревска железара, захтевају од Владе Србије измену Закона о раду то јест пооштравање његових одредби на уштрб радничких права, сазнаје Данас у дипломатским круговима у Београду.

Како нам је речено, у конкретном случају Кинезима није спорна висина плата радника у железари нити постоји потреба за њиховим отпуштањем, већ Хестил сматра да менаџмент има право да раднике оптерети додатним радним обавезама, али им актуелни Закон о раду то не омогућава. Због тога представници Хестила траже од Владе Србије да се тај закон промени тако што би омогућио лакше отпуштање запослених који не желе да прихвате додатне радне норме.

Add a comment

Небојша Kатић

Ако вам је стало да брзо упропастите репутацију, најбоље је да прозборите по коју лепу реч о економском планирању, или да, не дај боже, предложите да држава уведе петогодишње планове развоја. Неолиберални економисти и политичари које подучава ММФ, са пар ефектних реченица ће изврћи руглу сваки позив да држава планира.

Add a comment

 

Запад и Русија започели су рат на трусном Балкану у вези с контролом токова природног гаса. Обе стране имају своје геополитичке интересе и циљеве у овом региону које настоје да спроведу и контролом енергената, наводи се у обимној анализи АФП.

Add a comment

 

Влада Србије и Министарство привреде су били и остаће на располагању и Штрајкачком одбору и радницима ФИАТ-а 24 часа свакога дана у недељи што показује и податак да је било дана када смо сви заједно до дубоко у ноћ разговарали са синдикатима и тражили решење за ову ситуацију.

Add a comment