FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

М. Обрадовић

Од краја 2015. до сада, односно краја септембра ове године, удео јавног дуга у БДП-у је смањен за 10 процентних поена, са 74,7 на 64,6 одсто, а у номиналном износу за 800 милиона евра. А то је свега два одсто када се изрази у проценту БДП-а, пошто се процењује да ће на крају године БДП износити 37,5 милијарди евра. Како је дакле могуће да удео дуга у БДП-у падне за 10 одсто, а да тај дуг буде само за два одсто БДП-а мањи?

Add a comment

Тенису одобрена још два захтева за земљиште a jош један захтев ће бити одобрен у наредних седам дана, тврди Недимовић за Данас

Након што је држава у јулу одобрила немачком произвођачу меса Тенису да закупи државно земљиште у општини Зрењанин, "краљу меса" у међувремену је, како је Данасу јуче рекао министар пољопривреде Бранислав Недимовић, одобрен још један захтев и то за земљиште у Kикинди, док ће захтев за закуп земље у Сечњу бити одобрен у наредних седам дана.

Add a comment

Статистички подаци: огледало правог стања или средство маркетинга? Са Саритом Брадаш, сарадницом Фондације Центар за демократију, о овим темама и њеном истраживању

У стању перманентне предизборне кампање, изјаве представника власти о расту привреде, новим радним местима, паду незапослености, просечној плати од 400 евра, и осталим успесима Владе, стални су украс већине медијских садржаја, и служе пумпању оптимизма. Ове изјаве често су праћене бројкама и процентима, али питање колико оне одражавају стање „на терену” намеће се одмах по завлачењу руке у сопствени џеп.

Add a comment

Лицемерје и манипулативност актуелне власти осликава се у свим областима, а сасвим јасно и када је у питању процес приватизације. На речима оштри противници раније извршене приватизације спроводе исти закон, на још нејавнији начин – коруптивно, а на захтев Међународног монетарног фонда продају се профитабилне и оне компаније које би због свог стратешког значаја морале да остану у већинском држвном власништву: Галеника, Аеродром Никола Тесла Београд (концесија), ПК Београд, а сада и Комерцијална банка.

Add a comment

Немања Рујевић

Сто хиљада српских радника за мале паре шије одећу за велике европске компаније. Фирме добијају субвенције, а држава жмури на кршење закона, закључује угледна организација Clean Clothes Campaign у својој анализи.

Add a comment