FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

На састанку премијерке Брнабић са представницима рударско-металске групације “Рио Тинто“ у Лондону договорен је заједнички рад на развоју пројекта у оквиру Радне групе за Јадар.

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је у Лондону, током радне посете Великој Британији, са представницима глобалне рударско-металске групације "Рио Тинто" о могућностима инвестирања у Србију и различитим аспектима развоја пројекта "Јадар".

Add a comment

Српска економија ни изблиза не стоји тако добро како то Влада представља грађанима. Небројано пута се могло чути како је „Србија лидер у региону по висини привредног раста“ (негде око два одсто, са пројекцијом да до краја године буде три процента), а чули смо и да смо „у самом врху Европе“, те да „само две или три државе имају већи привредни раст од нас“.

Add a comment

Извршни одбор Народне банке Србије (НБС) донео је решење о одузимању дозволе за рад Југобанци Југбанци Косовска Митровица, а послове те банке преузеће Поштанска штедионица Београд, објавила је на свом сајту НБС. Наведено је да су предузете све неопходне мере како би се послови платног промета и располагање средствима депонената и штедиша Југбанке неометано наставили у Поштанској штедионици.

Add a comment


М. Зиројевић

Без икакве накнаде, Град Ниш одлучио је да уступи аеродром Републици Србији. Градско веће усвојило је “препоруку” Владе Србије да Ниш пренесе имовину, оснивачка права, сертификате и уговоре Држави. Из Града кажу да је све у интересу Нишлија и не мисле да је у питању нови вид “централизације”.

Add a comment

Растислав Динић

Мијат Лакићевић нам је недавно објаснио како је давање аеродрома „Никола Тесла“ у концесију фирми Ванси „добро за Србију“. Додуше, додао је и једну малу напомену: „Под условом да уговор не садржи неке тајне клаузуле које битно мењају његов смисао и обавезе уговорних страна, тј. које правни посао чине значајно другачијим – што ће се, ако не већ у септембру, кад-тад сазнати“.

Add a comment