FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

МОСКВА – Руска Државна дума ће ускоро размотрити предлог да се у руско законодавство уврсти нови појам - „држава агресор”, пише данашњи московски дневник Известија.

Предлагачи измена закона, чланови владајуће Јединствене Русије Јевгениј Фодоров и Антон Романов, као и посланичка група „Депутатски суверенитет”, у коју улазе све парламентарне партије, навели су у образложењу да се под „земљом агресором” подразумева држава која је увела санкције Русији, као и појединим грађанима Русије и руским компанијама.

Аутори наводе да је списак „земаља агресора” неопходан ради „заштите основа уставног поретка, обране земље и безбедности државе, заштите унутрашњег тржишта Русије и развоја националне економије”.

У случају да измене закона буду усвојене физичка и правна лица, која су регистрована у „земљи агресору”, или руске компаније које су повезане или зависне од таквих лица, неће моћи да се на територији Русије баве ревизијом ни да пружају правне и консултативне услуге.

Фјодоров је листу рекао да ће влада сама одлучивати које компаније ће ући у списак санкција.

По његовом мишљењу, у њему треба да буду све велике америчке ревизорске компаније и консалтинг организације које раде у Русији.

Бета