FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Путин најавио адекватан одговор на приближавање НАТО снага руским границама

Председник РФ Владимир Путин указао је на гомилање НАТО трупа у Источној Европи и најавио одговарајући одговор на активности алијансе. Ово је шеф државе изјавио на седници Савета безбедности посвећеној питањима суверенитета и територијалног интегритета земље.

Он је нагласио да ће због активирања НАТО у близини границе, Русија повећати одбрамбену способност, између осталог на Криму и Севастопољу.

Коментаришући изјаве стручњака да је систем ПРО, заправо одбрамбени систем, Путин је рекао да је реч о „делу офанзивног одбрамбеног система Сједињених Држава, постављеног на периферију“.

 

Путин: Нема директне претње суверенитету и територијалном интегритету РФ

Директна војна претња суверенитету и територијалном интегритету РФ тренутно не постоји, изјавио је председник Владимир Путин на седници Савета безбедности РФ.

Он је нагласио да рачуна да ће друге земље имати у виду националне интересе Русије и да се неће мешати у њене унутрашње ствари.

Такође, он је рекао да је недопустиво да се унутрашњи проблеми земаља у разним регијама користе за подршку државном удару.

 

Путин: РФ ће учинити све што је у њеној моћи у сврху свеобухватне истраге

Председник Владимир Путин на седници Савета безбедности изјавио је да ће Русија учинити све што је у њеној моћи како би дошло до темељне и транспарентне истраге о рушењу малезијског Боинга на истоку Украјине.

Он је обећао да ће Москва настојати да утиче на самоодбрану, како би обезбедила комплетну истрагу катастрофе.

Он је нагласио неопходност да се Кијев позове на прекид ватре у време истраге несреће.

 

Глас Русије