FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

1. Стрелков је дозволио Уки војсци да уђе у замку за коју је сама одговорна доношењем одлуке да уђе у уски и дугачки пролаз између Армије Новорусије и Руске границе - такозвани котао. Никад не потцењуј свог непријатеља. У овом случају се чини да је Уки војска прекршила ову изреку.

2. Минимум 35 рањених Уки војника су прешли руску границу и тренутно су у руским болницама. Потврђено.

3. Гранични прелаз близу Гукова је погођен са више пројектила Град. Има жртава у избегличком кампу у близини Гукова. Потврђено. Извор напада је непознат.

4. Евакуација рањених бораца батаљона Восток са аеродрома Доњецк крајем маја у току примирја надгледаног од стране ОЕБС-ових оперативаца у Доњецку у то време. Два Камаз конвоја под заставом примирја организованим од стране оперативаца ОЕБС су пресретнута, и рањеници побијени од стране јединица Десног Сектора. Два оперативца ОЕБС признали су да су знали за "могућност" заседе, признање је уследило након што је група ОЕБС-ових оперативаца пуштена из притвора у Доњецку. Потврђено.

5. Спорадичне, тешке борбе, су у току на различитим локацијама западно и северно од Луганска и Доњецка.

6. Луганск и Доњецк и околна места и градови су под бомбардовањем из система Град, Ураган и Смерч као и тешке артиљерије. Више цивилних жртава. Потврђено.

7. Барикаде, минска поља и контролне тачке су подигнуте источно и јужно од града Харкова од стране инжињеријских јединица Уки војске стациониране у тој области. Потврђено.

8. Велико складиште оклопних средстава близу Харкова је под истрагом Кијева. Већина тенкова у објекту, који би требало да буду борбено способни, у ствари су канибализовани за делове, и не може се утврдити када је штета направљена. Неколико тенкова који су укључени у прелимнарну истрагу имају шећер усут у моторе. Шећер додат у дизел или бензинске моторе (око пола килограма) на топлоти брзо постане течан, тако да потисне уље за подмазивање у мотору из повратних и ротационих делова, што доводи до грејања, стреса и коначно престанка рада мотора. Овако уништен мотор се не може спасити. Потврђено.

9. Области Славјанска и Краматорска добијају мало или нимало помоћи од Кијева. Храна и вода су дефицитарни. Десни Сектор и јединице Гарде и даље тероришу преостале становнике у потрази за сваким ко је помагао јединицама Новорусијске војске у тим областима. Извештаји да се на цивиле пуца, и да су убијани, су потврђени.

10. Ситуација у котлу за Укије је веома озбиљна и граничи се са катастрофом. Јединице Новорусијске Војске их окружују али не у непрекидној линији. Постоје многе празнине у линији покривене артиљеријом и вишецевним ракетним бацачима. Неки од Укија ће без сумње побећи, али је мало вероватно да ће са њима изаћи било шта од њихове преостале ратне технике. Освајање Мариновке и положај на Саур Могили запечатили су судбину Укија. Требаће још неколико дана да се потпуно очисти котао.

11. Извештаји да неки Уки војници скидају униформе и беже из котла су потврђени.

12. Извештај да је једна група Уки војника ухваћена од мештана док су бежали из котла је потврђена. Извештај о егзекуцији због њихових недела није потврђен.

13. Партизанске активности у Харковској и Херсонској области се настављају. Потврђено. Партизанске активности око Мариупоља такође су потврђене. Активности у другим областима Украјине су непотврђене.

14. Овај рат ће трајати дуго. Очекујте напор за прекид ватре из Кијева/ЕУ/УН/САД/Велике Британије/ПССЕ/ОЕБС/Масерке Јулије Тимошенко у веома кратком року. Неизвесно је да ли ће Новорусија учествовати у новом прекиду ватре, пошто је искусила резултате оног првог "прекида ватре".

15. Новорусија је платила и наставиће да плаћа високу цену у крви и сузама у њиховој борби против терориста послатих из Кијева. Слобода није бесплатна. Новорусија ће платити цену и освојити слободу. Потврђено.

Притисните CC на Јутуб видеу за енглески титл.

Преведено са: http://vineyardsaker.blogspot.ca/