FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Волео бих да имам само добре вести за читаоце, или бар мало добрих вести. Али, доброта је престала да буде одлика америчке политике и једноставно се не може наћи ни у једној речи или делу које потичу из Вашингтона или престоница америчких европских вазала.Западни свет је подлегао злу.

У тексту објављеном у Op-Ed News, Eric Zuesse подржава моје извештаје о индикацијама да се Вашингтон припрема за нуклеарни напад на Русију.

Америчка ратна доктрина је промењена.  Употреба америчког нуклеарног оружја више није ограничена на нуклеарно одвраћање и одговор на нуклеарни напад, већ је његова употреба проширена на превентивни нуклеарни напад. Вашингтон се повукао из Анти-Балистичког Ракетног Споразума са Русијом, и развија и поставља "Анти-Балистички ракетни штит". Коначно, Вашингтон демонизује Русију и руског председника са бестидним лажима и пропагандом, са циљем припреме западног јавног мњења на рат са Русијом.

Неоконзервативци су убедили Вашингтон да су руске стратешке нуклеарне снаге у јако лошем стању, неспремне да одговоре на нуклеарни напад и да представљају "глинене голубове" који ће бити лака мета за уништење. Ово погрешно убеђење је базирано на десетине година старим информацијама, као што је аргумент представљен у публикацији "Успон нуклеарног примата САД" у издању "Савета за Иностране Односе", који представља једну од организација америчих елита.

Независно од стања руских нуклеарних снага, успеха првог удара, и степена заштите које пружа "нуклеарни штит" од могућег одговора, чланак Стивена Стара "Смртоносност Нуклеарног Оружја", јасно показује да у нуклеарном рату нема победника, јер су по завршетку тог рата сви, пре или касније, мртви.

У чланку објављеном у "Физика Данас" у Децембру 2008, три научника који проучавају атмосферу указују да чак и значајно смањење нуклеарног арсенала предвиђено споразумом о "Смањењу Стратешког Офанзивног Наоружања", које би смањило број нуклеарних бојевих глава из 1986-те са 70.000 на 1700-2200 2012-те, није умаљило опасност који би нуклеарни рат представљао за живот на земљи. Аутори закључују да поред директних ефеката експлозије, који би проузроковали на стотине милиона људских жртава ", индиректни ефекти би вероватно елиминисали већину људске популације."  Стратосферски дим би изазвао нуклеарну зиму и колапс пољопривреде. Они који би преживели нуклеарне ударе и радијацију, би умрли од глади.

Роналд Реган и Михаил Горбачов су ово разумели. Нажалост, ово није разумео ниједан од Реганових наследника. Што се тиче Вашингтона, смрт је оно што се дешава другима - "неизузетним људима". Опасност је увећана тиме што претходно поменути споразум није успео, па према извештају "Стокхолмског Међународног Института за Истраживање Мира", девет нуклеарно наоружаних држава још увек поседује укупно 16.300 комада нуклеарног оружја.

Чињеница је да Вашингтон има креаторе политике који мисле (погрешно) да се нуклеарни рат може добити. Они посматрају нуклеарни рат као легитимно средство за спречавање успона Русије и Кине, и као начин за цементирање хегемоније Вашингтона у целом свету. Америчка влада, без обзира на то која је партија на власти, представља масивну претњу животу на Земљи. Европске владе, које себе сматрају цивилизованим, то нису, јер својим деловањем омогућавају америчку тежњу за хегемонијом, док та тежња прети изумирању живота на планети.

Идеологија која проповеда "изузетну, незаменљиву Америку" и на бази тога надмоћ Америке која мора бити одржана по сваку цену је огромна претња свету.

Уништавање седам земаља од стране Запада (у целини или делимично) у 21. веку, уз подршку "западне цивилизације" и западних медија, је  доказ да је руководство западног света лишено моралне савести и људског саосећања. Сада када је Вашингтон наоружан са лажном доктрином "нуклеарног примата," изгледи за човечанство су веома суморни.

Вашингтон је почео припреме за Трећи Светски Рат, са Европљанима који се томе изгледа не противе. Новембра 2012 Генерални секретар НАТО-а Расмусен је рекао да НАТО не сматра Русију за непријатеља. Сада када су будале у Белој Кући и њихови европски вазали уверили Русију да јој је Запад непријатељ, Расмусен је изјавио да се "ми морамо прилагодити чињеници да нас Русија сада сматра својом противником" и то ћемо урадити тако што ћемо ојачати украјинску војску, заједно са онима из Источне и Централне Европе.

Прошлог месеца Александар Вершбоу, бивши амерички амбасадор у Русији, тренутно заменик генералног секретара НАТО-а, прогласио је Русију за непријатеља и рекао да амерички и европски порески обвезници треба да одреше кесу за војну модернизацију "не само у Украјини, већ и у Молдавији, Грузији , Јерменији, Азербејџану."

Могуће је тумачити ове позиве за увећаном војном потрошњом као нормално функционисање лобија  војно/безбедносног комплекса САД. Пошто је изгубио "рат против тероризма" у Ираку и Авганистану, Вашингтону треба конфликт који ће их надоместити, тако да су тренутни циљеви усмерени на васкрснуће Хладног рата.

Овако вероватно индустрија наоружања, лобисти, и део Вашингтона види најновије догађаје.

Али неоконзервативци су амбициознији. Њихов циљ није само више профита за војно-безбедносни комплекс. Они се боре за хегемонију Вашингтона у целом свету, што резултира сулудим акцијама као што су стратешке претње Русији које Обамин режим, уз саучесништво европских вазала, производи својим поступцима у Украјини.

Од прошле јесени америчка влада бесомучно лаже о догађајима у Украјини, окривљујући Русију за последице акција Вашингтона, и демонизује Путина исто онако како је демонизовала Гадафија, Садама Хусеина, Асада, талибане, и Иран. Необјективним медијима и европским престоницама су делегиране лажи и пропаганда које су ови наставили да поновљају у бескрај. Сходно томе, негативан став америчке јавности према Русији је нагло порастао.

Како мислите да Русија и Кина виде све ово? Русија је била сведок доласка НАТО пакта на њене границе, што представља кршење договора између Регана и Горбачова. Русија је сведок повлачења САД-а из споразума о балистичким ракетама и развоја анти-ракетног штита. (Неважно је да ли је штит функционалан или није. Сврха штита је да убеди политичаре и јавност да су Американци безбедни.) Русија је сведок да је Вашингтон променио улогу нуклеарног оружја у својој ратној доктрини од одвраћања до превентивног удара. Сада Русија слуша свакодневно лажи са Запада и гледа покољ цивила (брендираних као терористи од стране Вашингтона) у Руској Украјини који врше кијевски вазали Вашингтона, гранатирајући цивиле и користећи забрањено оружје, као што је на пример бели фосфор. Све то пролази без гласа протеста од стране Запада.

Масивни напади артиљеријом и ваздушним напади на куће и станове у руској Украјини су спроведени на 25. годишњицу догађаја на Тргу Тјенанмен, у исто време када су Вашингтон и његове марионете осуђивали Кину за догађај који се није ни десио. Према садашњим сазнањима, није било масакра на тргу Тјенанмен. То је била само још једна лаж Вашингтона слична онима о заливу Тонкин, оружју за масовно уништавање Садама Хусеина, употреби хемијског оружја Асада, иранским нуклеаркама, итд. Невероватна чињеница је да свет живи у лажној стварности које су створиле лажи Вашингтона.

 

 

Филм, Матрикс, је прави приказ живота на Западу. Становништво живи у лажној стварности коју су створили за њих њихови владари. Шачица људи су успели да побегну из лажог постојања и посвећени су довођењу људи назад у реалност. Они спасе Неа, "Број 1", за кога исправно верују да има моћ да ослободи људе од лажне стварности у којој живе. Морфеј, вођа побуњеника, објашњава Неу:

"Матрикс је систем, Нео. Тај систем је наш непријатељ. Али кад си унутра, погледај около, шта видиш? Привредници, наставници, адвокати, столари. Умови људи које се трудимо  да спасимо. Али, док ми радимо, ови људи су још увек део тог система, што их чини нашим непријатељима. Морате да схватите, већина ових људи нису спремни да буду искључени. А многи од њих су толико навикнути, тако безнадежно зависни од система, да ће се борити да га заштите."

Овога се сетим сваки пут кад пишем колумну. Упозорења онима који не желе да буду искључени стижу е-мејлом и у клеветничким коментарима владиних тролова на сајтовима који подржавају борбу против матрикса. Не верујте правој стварности, инсистирају они, верујте у лажну реалност.

Матрикс обухвата чак и део руске и кинеске популације, нарочито оних образованих на западу и оних који подлежу западној пропаганди, али у целини ови народи знају разлику између лажи и истине. Проблем за Вашингтон је у томе што пропаганда која утиче на западне народе, не утиче над руске и кинеске власти.

Како мислите да Кина реагује када Вашингтон проглашава да је Јужно кинеско море подручје америчких националних интереса, измешта 60 одсто своје огромне флоте на Пацифик и конструише нове ваздушне и поморске базе САД на Филипинима и у Вијетнаму?

Претпоставимо сада да намера Вашингтона није да започне рат, већ да тензијом одржава ниво војне потрошње који плаћају порески обвезници, а из којих се наводно финансира војно-безбедоносни систем, док се у ствари новац пореских обвезника пере и враћа за финансирање политичких кампања. Могу ли Русија и Кина преузети ризик и могућу агресију запада дочекати неспремне посматрајући речи и дела Вашингтона?

До сада су се Руси, и само Руси (и Кинези), понашали разумно. Лавров, министар спољних послова Русије рекао је: "У овој фази, ми желимо да дамо нашим партнерима прилику да се смире. Видећемо шта ће се даље дешавати. Ако се апсолутно неосноване оптужбе против Русије наставе, као и економски притисци,онда можемо да преиспитамо ситуацију."

Ако будале из Беле куће, медијске курве Вашингтона и европски вазали убеде Русију да је рат у картама, рат ће бити у картама. Пошто уопште нема изгледа да је НАТО способан да изведе конвенционалну офанзиву против Русије, јер није ни близу величине и снаге немачких снага које су извршиле инвазију 1941-ве, рат ће бити нуклеаран, што ће значити крај свих нас.

Стално имајте на уму да Вашингтон и његове медијске курве настављају да туку у ратне бубњеве. Такође, имајте на уму, и то да дуга историја доказује ван сваке сумње, да је лаж све што Вашингтон и његови медији кажу јавно.  Ви не можете исправити ситуацију гласањем за демократе уместо за републиканце, нити обрнуто.

На решење ове ситуације указао је Томас Џеферсон својим речима: "Дрво слободе мора бити освежено с времена на време крвљу патриота и тирана. То је његово природно ђубриво."

Постоји неколико патриота у Вашингтону, али много више тирана.

Global Research / Пол Крег Робертс