FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

ЛИДЕР ФРАНЦУСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФРОНТА ОЦЕНИЛА ДА ЕУ СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗА УКРАЈИНУ ЈЕР СЛУША САД

  

  ЕВРОПА сноси одговорност за оно што се догађа у Украјини - оценила је Марин Ле Пен у интервју немачком недељнику Der Spiegel.

 

        Лидер Националног фронта, који је победио на управо одржаним изборима за Европски парламент, утицајном немачком листу још је рекла:

        „Ја сам за федерализацију Украјине. Европска унија је сипала уље на ватру кад је предложила економско партнерство земљи у којој половина становништва гледа на Исток”.

        Ле Пен је посебно нагласила да се у ЕУ - по налогу САД - Русија сада представља у неповољном светлу.

        „Државе старог света морају имати своје мишљење, а не гледати на све очима Сједињених Држава. Американци покушавају да прошире сферу свог утицаја у свету, пре свега у Европи. Они гледају своје интересе а не наше”, подвукла је Ле Пен.

        Она је истовремено открила да политика председника Русије Владимира Путина код ње изазива „одређено усхићење” јер руски лидер не дозвољава другим земљама да њему и Русији намећу своје одлуке.

        „Европска унија је антидемократски монструм, а Путин, бар ја тако видим ствари, брине о интересима Русије и њених грађана”.

        Национални фронт је 25. маја победио на изборима у Француској за Европски парламент, претекавши и владајуће социјалисте и деголисте.


 

У исто време одржава  се и скуп Билдербег групе која претендује да буде, можда и јесте, ГОСПОДАР СВЕТА до пре неки дан.

Билдербершки клуб се бави Путином, Асадом, Ираном и зближавањем Русије и Кине

 

БИЛДЕРБЕРШКИ клуб - чије је заседање у току у Копенхагену, уз учешће 130 представника западне финансијске и политичке елите - не расправља о објављеном већ о тачкама скривеног дневног реда.

         Елитни клуб, који је добио име по хотелу „Билдерберг“ где се 1954. године први пут састао, уочи заседања у главном граду Данске објавио је списак од 12 питања за расправу. Међу њима су била: нова архитектура безбедности на Блиском Истоку, политичка криза у Украјини, перспективе развоја економије Кине, будућност демократије у Европи, технолошки прогрес и могуће промене на светском тржишту.

         А реално се, како је открио Данијел Естулин, у Копенхагену разговара о иранском атомском програму, гасном уговору Русије и Кине, Сирији у којој Асад и опстаје и побеђује, ширењу национализма у Европи, сајберратовима и независности интернета, законодавству ЕУ из угла заштите личних података у интернету и изменама клине на Земљи.

         Чланови клуба су, према Естулиновим сазнањима, већ на почетку дебате изразизили забринутост због могућег савеза Москве, Пекинга и Техерана. Проценили су: да ће се изгледи за формирање такве алијансе повећавати како буду укидане санкције против Ирана.

         Најважнија тачка засад је: Украјина у светлу намера Владимира Путина и „ефикансности спољне политике Барака Обаме“.

fakti.org