FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Расту страхови од избијања сукоба у којем би Курди за непријатеље могли да имају ирачку савезну војску и шиитске снаге, али и Турску, Иран и сиријске провладине снаге.- Ердоган запретио је данас војном интервенцијом у Ираку као одговор на одржавање референдума ирачких Курда о независности..- Ердоган и Путин разговарали телефоном о курдском референдуму

Багдад- Курди на северу Ирака данас излазе на референдум о независности и овај дан је за Курде историјски, будући да постоји дилема - да ли ће након референдума после 100 година тежњи, коначно настати курдска држава или ће започети нови крвави сукоби.

Add a comment


Валерија Бебек

Прије пута у Ирску добила сам безброј шаљивих замолби да испитам какво је тржиште рада, има ли посла, как' је тамо, да припремим терен па сви стижу. Нек' ја све видим, како је тамо стварно. Колико год ми је намјера била истраживати градове Даблин, Голвеј и Корк, њихове улице, знаменитости и пaбове, а не бурзу рада, у контакту с многобројним Хрватима који већ неколико година живе тамо неизбјежно сам прикупила и њихова искуства и дојмове.

Add a comment

Према првим излазним анкетама са биралишта демохришћани Ангеле Меркел су освојили највише гласовима у Немачкој, али са далеко мање гласова од очекиваног, а Алтернатива за Немачку је трећа снага.

Први резултати избора, које је објавила мрежа АРД, показују да је Хришћанско-демократска унија (ЦДУ/ЦСУ) освојила је 32,5 одсто гласова.

Add a comment

Ненад Кецмановић 

Британски Дом лордова, Маршалов фонд за Европу, министарство унутрашњих послова БиХ и др. нови су актери који су се у посљедњих десетак дана, као по договору, окомили на демократски изабрану власт у Републици Српској и њеног предсједника, и то при крају мандата. Откуд ти нови, поред толиких старих, и откуд сви одједном?

Add a comment

Једина преживела чланица женске противавионске батерије Ханоја. Већином су биле тинејџерке (Фото: Џон Пилџер, 1975. г.)

Џон Пилџер

Не разликује се „смисао“ Вијетнамског рата од смисла геноцидне кампање против америчких урођеника, колонијалистичког покоља Филипинаца, нуклеарног бомбардовања Јапана и табања сваког града Северне Кореје

„Вијетнамски рат“, један од вишњих „догађаја“ aмеричке телевизије, почео је на мрежи PBS. Режисери филма су Кен Бeрнс и Лин Новик. Одушевљен својим документарцима о Грађанском рату, Великој кризи и историји џеза, Бeрнс о рату у Вијетнаму каже: „Инспирисаће нашу земљу да о Вијетнамском рату почне да говори и мисли на сасвим нови начин.“

Add a comment