FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

Мира Канкараш Тркља

За разлику од других који су то чинили иза кулиса, Британци су одлучили не само да обзнане да им је Балкан предмет интересовања, него и да организују јавну расправу на тему шта им ваља чинити са Балканом пошто напусте Европску унију.

Add a comment

Државни завод за статистику објавио је у петак службене податке о миграцијама и исељавању становништва Хрватске у 2016. години. У Хрватску је, према њиховим подацима, из иноземства доселило 13.985 особа, а у иноземство је одселило 36.436 особа.

Add a comment

Француска је ове године заузела прво место на листи "меких сила" (soft power), свргнувиши САД са чела после победе Емануела Макроа на председничким изборима, наводи се у објављеној студији.

Add a comment

 

Џевад Галијашевић 

Босна и Херцеговина, заједно са „Косовом“ (шта год оно у политичком и правном смислу покушавало да буде) представља неуређени, радикално исламистички и криминализовани простор, који извози нестабилност, сукобе и тероризам а за све то има подршку западних и исламистичких држава – има отворену подршку у Европи и ван ње.

Add a comment

 

На данашњи дан 1918 године у бијен је руски цар Николај II Романов, последњи монарх Русије. Владао је од 1894. до абдикације 1917. Био је последњи владар династије Романов која је владала од 1613. и од Русије је створила светску силу првог реда. Са супругом, петоро деце и послугом убијен је у Јекатеринбургу (у совјетско време Свердловск), на основу наредбе вође бољшевика Лењина, после чега су сви искасапљени и бачени у необележену гробницу. Канонизован је од стране Руске заграничне цркве а доцније и од стране патријаршије у Москви.

Add a comment