FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

1200px Vrubel Demon

Александар Дугин

Тезе испод текста Владислава Суркова „Дуговечност Путинове владавине“

Add a comment


Џејсон Станли

У књизи Језик Трећег рајха Виктор Kлемперер, јеврејски научник који је неким чудом преживео Други светски рат, пише како је нацизам „прожимао целу стварност преко речи, идиома и реченичких структура које су се наметале кроз милионе понављања и прихватале механички и несвесно“. Оваквим усађивањем, приметио је Kлемперер, „језик више није само писао и мислио у моје име већ би, што сам му се више препуштао, све више диктитирао и моја осећања и управљао целим мојим духовним бићем.“

Add a comment

38306698842 917e391991 b

Владислав Сурков

„Само нам се чини да имамо избора“. Поражавајуће по дубини и смелости, ове речи, изречене пре петнаест година, данас су заборављене и нико их не цитира. Међутим, по законима психологије, оно што смо заборавили утиче на нас много јаче него оно што памтимо. Ове речи су, изашавши далеко изван граница контекста у ком су речене, постале први аксиом нове руске државности, на којем се темељи сва теорија и пракса актуелне политике.

Add a comment

inx960x640

 

Саветник руског председника Владимира Путина, Владислав Сурков оценио је да ће руски политички систем опстати сто година и да ће бити модел за друге земље у свету.

Add a comment


Досадашњи светски поредак се распада. Преостали браниоци либералних вредности пролазе кроз фазу несигурности. Kо ће бити тај који ће имати снаге и воље да све делове нађе и постави на своје место?

Add a comment