FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Борис Над 

Према анализи уредника Фајненшел тајмса, сада је у току и „сумрак владавине“ Ангеле Меркел, чији „ауторитет, после тринаест година, убрзано нестаје“. Према коментару Дојче велеа, пад Ангеле Меркел сада је само питање времена. Слична судбина могла би задесити и пројекат Европске уније Пројекат Европе као јединственог тржишта, у знаку „слободног протока идеја, људи и капитала“, већ је постао прошлост – барем за Британце, који ће Европску унију дефинитивно напустити 29. марта 2019. године, тачно у 11 часова. Као брод који тоне.

Add a comment

 

I.Фијаско вечитих владара Баварске

Негде другде и за неког другог би резултат од 37,2 одсто био одличан. Али за ЦСУ у Баварској то је историјски суноврат. Зелени су постали друга снага, спекулише се да ће ући у владу. У парламенту пет или шест партија.

Add a comment

 

Стефан Каргановић

Чувеном америчком бејзбол играчу Јоги Бера приписује се трезвена изрека која гласи „Ништа није готово док се не заврши“ или, речено на колоквијалан амерички начин, “Its not over till its over.” (Узгред, исти мудрац је такође изјавио да „будућност није оно што је некад била.“)

Add a comment

181009 A PS816 021B

Грчки министар одбране Панос Каменос понудио је Сједињеним Америчким Државама да отворе још три сталне војне базе у Грчкој где за сада имају само једну, поморску, у Суди, на Криту.

Add a comment