FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Дража Петровић

У спецификацији пакета прехрамбених производа који Општина Младеновац пред београдске изборе дели грађанима налазе се све ствари потребне да се преживи до првог. Пардон – до четвртог! Ту су: јестиво уље (1 литар/ 2 комада), јетрена паштета (75 грама/2 комада), месни нарезак говеђи (75 грама/2 комада), шећер (1 килограм/2 комада), брашно тип 400 (1 килограм/2 комада), плазма кекс (150 грама/ 2 комада), кафа (100 грама/ 2 комада), пиринач дуго зрно (1 килограм/ 2 комада), макароне (400 грама/2 комада) и председник Вучић (100 килограма/1 комад).

- Али зашто све по два комада, једино председник Вучић један комад!? Па он нам је потребнији од јетрене паштете и брашна типа 400! - питају се грађани Младеновца ових дана док пред спавање читају омиљену литературу, спецификацију прехрамбених производа СО Младеновац.

- Па зато, геџо, што председника Вучића добијаш 100 кила, а брашна добијаш две киле! Да ли уочаваш разлику? - бесни су локални напредњаци на незахвалност локалног живља.

- Али ја бих да мењам овај месни нарезак, говеђи, два комада, за два председника Вучића! - било је предлога за измену спецификације.

- Ама не може! Председник Вучић је један! Нема га два комада! Зато је тако и драгоцен, много драгоценији од плазма кекса! - кажу локални напредњаци који се држе старе девизе: “Један вођа, једна земља, један народ, две јетрене паштете и два пакета макарона”.

Једна школа мишљења у Младеновцу сматра да је просечном гласачу СНС довољно 100 кила председника Вучића, брашно типа 400 и да нам Руси пошаљу С-300, посебну врсту брашна типа 400, ко што пише у Информеру, па да некако догура до првог, пардон - четвртог марта.

Ако се томе дода и 80 кила Аце Лукаса, притом гратис, кога ће свакако добити сви грађани у рубним београдским општинама на локалном стадиону, нема сумње да ће листа “Александар Вучић – Зато што волимо месни нарезак”, убедљиво тријумфовати и тиме показати да ће сви добити и Београд на води (две куле, комада два/150 метара у висину) с тим што неће моћи да се уселе, већ само да гледају и праве селфије.

- Добро је што нећемо моћи да се уселимо, знате ли кол'ко је тамо Инфостан!? Председник Вучић (100 кила/1 комад) спасао нас је плаћања Инфостана у кулама Београда на води, јер да морамо да се уселимо, сигурно би банкротирали. Овако, банкротираће богати, то је генијалан план нашег мудрог руководства. Ми ћемо да се сликамо, док ће богати да пропадају – каже та школа мишљења.

Председник Вучић тренутно је разапет између два митска питања: преподне решава како да затвори Поглавље 23, а поподне како да се реше гужве у аутобусу 23 које саобраћа од Карабурме до Видиковца.

И Јоханес Хан је био изненађен када му је на састанку у четири ока, око Поглавља 23, председник објашњавао да му је ту највећи проблем како да реши гужве код Сајма у шпицу и застоје у Улици Салвадора Алејндеа, јер је ту уско грло.

- Мистер Вучић, какве везе има Поглавље 23 са саобраћајним колапсом код Сајма? - питао је Хан.

- Уууу, извините, помешао сам папире! Ово је говор за поподневни митинг на Видиковцу, такође је тема 23, само аутобус – извинио се председник узимајући из фиоке другу фасциклу на којој је такође писало 23.

Слично је било и на Видиковцу.

- За житеље Видиковца је најважније што смо отворили Поглавље 23! - узвикнуо је председник тог поподнева.

- Председник вероватно мисли на отварање ових пакета! - чуо се жамор у маси где никоме у почетку није било јасно – који је значај Поглавља 23 за Видиковац.

- Председниче, председниче, ја сам већ отворио Поглавље 23 и могу вам рећи да су макарони одлични! - поверио се председнику после митинга један од обожавалаца, а председник се лупио по челу: “Јаооо, изгледа да сам помешао говоре! Овде је требало да причам о аутобусу 23 и оним гужвама у шпицу!”

Тако то бива кад кампању за градске изборе базирате на једном човеку, који преподне има мисију да одржава дипломатске канале према Бриселу, а поподне да, путујући ка Железнику, одржава канале поред Обреновачког друма (“Како сам скренуо са Обреновачког друма - неуређени канали, зато Синиша немој да бројиш колико је мање незапослених, него да очистите те канале, да људи живе боље”, Александар Вучић, 4. фебруар 2018, митинг у Железнику).

Осим тога, грађани се највише радују што ће Београд после победе СНС на изборима добити и Лабудово језеро.

- Лабудово језеро је потребно нашем граду! - вероватно ће већ за који дан Аја Јунг загрмети са неког митинга.

- Предивно! - одушевљени су бирачи: “Када Београд добије још једно језеро, нећемо више преко лета седети један другом на глави поред Савског језера на Ади Циганлији!”

Лабудово језеро, верују гласачи, биће део новог београдског излетишта које ће се звати Аја Циганлија, по другој на листи СНС, и пратиће ширење града на воду, као и ширење лабудова на град.

У руководству СНС, међутим, имају проблем како да пројекат “Аја Циганлија – Лабудово језеро”, учине одрживим до четвртог марта.

- Важно је само да бирачи до тада не сазнају да је у питању балет од Чајковског! - рекао је на интерном састанку Синиша Мали, ко зна који на листи “Александар Вучић – Зато што волимо Лабудово језеро”.

Н1