FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да би предстојећа промена Устава могла да буде разлог за ванредне парламентарне изборе.

"Многи имају различите разлоге зашто би требало расписати ванредне изборе, али мени делује као важан разлог то што у оквиру Поглавља 23 у приступању Србије Европској унији морамо да прођемо кроз промене Устава. Атмосфера у Скупштини је тренутно све само не конструктивна", казала је Ана Брнабић новинарима на скупу "Белграде Вентуре Форум"./Belgrade Venture/

Она је подсетила да би промена Устава требало да се заврши наредних година, вероватно већ 2018. године, и због тога је, како је оценила, важно да у Скупштини буду странке "које на најбољи начин одсликавају вољу грађана".

"Нисам сигурна да је то у овом тренутку у Скупштини добро одсликано. Треба видети да ли је боља опција да се настави овако или да се пред уставне промене још једном провери воља грађана", рекла је Ана Брнабић.

"И сами сте видели каква је ситуација и атмосфера у Скупштини. Она свакако је све осим конструктивне.То је моје мишљење, нисам размишљала о формалном захтеву владе. Чим будемо имали формални захтев, ја ћу га рећи", рекла је Брнабићева новинарима.

О томе ће се, како је рекла, и даље размишљати и видети да ли је боља опција да буде како јесте, или опција да се пред уставне промене још једном провери воља грађана и да састав Скупштине буде “управо тај какав у ствари и треба да буде да би ти народни посланици разговарали око уставних промена”.

b92