FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed


Војислав Шешељ за Информер: Американци спремају пакао у Србији:Учиниће све, даће десетине милиона да би срушили Вучића и да би на власт вратили досисте! Јанковић, Јеремић и сви остали који позивају ОЕБС и измишљају изборну крађу само спремају терен за хаос, поручује у интервјуу за Информер лидер СРС Војислав Шешељ

Председник СРС Војислав Шешељ тврди да ће Запад у наредним месецима покушати да изазове општи политички хаос у Србији! Он каже да ће Американци учинити све и платити колико год треба да на власт врате своје послушнике који ће онда признати лажну државу Косово и "заратити са Русијом"!

- Запад, пре свих Американци, урадиће буквално све што може, а може много, да дође до промене власти у Србији. Они више неће дозволити независну политику власти у Београду и покушаће да изазову нестабилност како би срушили Вучића и вратили досисте на власт - почиње Шешељ интервју за Информер.

Кажете да им је циљ да сруше Вучића, али у званичним изјавама они њега...

- Шта? Подржавају га?! Пустите ви то! Они увек једно причају, друго мисле, а треће раде. То што они говоре јавно о Вучићу, све то можете мачку о реп. Истина је да су одлучили да ударе свим силама на њега и да су одлучнији него икад да промене власт у Србији.

Зашто баш сада?

- Па, зато што Вучић неће слепо да их слуша. Зато што одбија да уведе санкције Русији и да призна лажну државу Косово. То су основни разлози. Наравно, у званичним саопштењима и изјавама они ће нас критиковати због стања у медијима, због ових или оних слобода, али истина је да им смета независна политика Србије. И учиниће све да је више не буде. Њима на власти требају Јанковић, Јеремић и остали плаћеници који ће слушати и радити шта им се каже...

Неки ће вам замерити што браните Вучића...

- Не браним ја Вучића. Шта мислим о њему и о његовој партији отворено говорим увек и у свакој прилици. СРС је одлучна и тврда опозиција. Али то не значи да ће радикали икада да подрже антидржавне и антинационалне акције западних агентура. Ово што они спремају није само покушај рушења Вучића, него покушај укидања државе Србије као независне и озбиљне државе. Сваки частан Србин, сваки поштен човек и патриота мора томе да се супротстави.

Помињете "западне агентуре". На кога или на шта тачно мислите?

- Рећи ћу вам најконкретније могуће. Јанковић, Јеремић и сви остали који ових дана зову ОЕБС на локалне изборе и без доказа тврде да се у Србији краду гласови јесу страни плаћеници, да не кажем неку тежу и тачнију реч. Они су сви у дослуху са страним амбасадама и од њих примају огроман новац. Што се тиче ОЕБС, у њега никад нисмо могли имати поверења. Та организација је одувек спроводила антисрпску политику. За свих ових 27 година кризе у Србији и бившој Југославији ОЕБС је увек био на страни српских непријатеља и радио је против виталних српских националних интереса. Најекстремнији пример јесте њихов шеф Вилијам Вокер, који је 1999. године припремио злочиначку агресију НАТО пакта.

Тврдите да странци финансирају део опозиције. Тешке речи. Имате ли неки доказ?

- Од дана када је формирана, Демократска странка је била страна агентура. Још деведесетих година странци су им плаћали комплетну предизборну кампању. Увек су имали подршку са Запада. Како се ДС цепао, тако су сви редом постајали марионете страних амбасада и међународних НВО. Сва данашња тзв. прозападна опозиција темељи се на таквим коренима. Они су схватили да нема другог начина да дођу на власт него страним интервенцијама. И зато желе интернационализацију унутрашњих политичких односа у Србији. Ми радикали смо изричито против тога! Ми желимо да оборимо напредњачку власт, али не да странци владају у нашој земљи. Никада не бисмо пристали да будемо инструмент у западним рукама.

Ове недеље покренуто је и питање одакле Вуку Јеремићу стан од милион евра?

- Ми смо одавно имали податке да је Јеремић добио силне паре из иностранства. Катар је био једна од земаља од које је добио највише новца и то он никада није ни пробао да демантује. Опасно се окористио док је био на месту шефа дипломатије. И све то треба одмах проверити.

Јеремић је у кампањи за председничке изборе потрошио око пет милиона евра.

- Потрошио је он огромне количине новца, а нико жив не зна одакле му те паре. Додуше, можда његови милиони имају некакве везе са продајом Косова. Не заборавите да је управо Јеремић намерно лоше формулисао захтев Међународном суду правде када је тражио саветодавно мишљење. Захтев је формулисан тако да је одговор морао бити у корист Албанаца, сепаратиста. Није он то урадио за џабе. Не заборавите да је он унук Хамдије Поздерца. А Поздерци ништа не раде за џабе.

СРС сигурно изнад цензуса

Најновије истраживање "Фактор плуса" показује да радикали на предстојећим изборима неће прећи цензус.

- Уопште не верујем у та истраживања, мислим да су сва она наручена и спроведена са тенденциозно формулисаним анкетним питањима. Они који врше истраживања увек воде рачуна о томе да резултате прилагоде интересима наручиоца истраживања. Ми српски радикали поносно излазимо на изборе да видимо каква је воља народа. Уверен сам да нећемо бити испод цензуса, то је готово немогуће! Народ ће нам омогућити да се боримо за програмске циљеве СРС.

Неће бити избора за Скупштину

Мислите ли да ће локални и парламентарни избори бити одржани истовремено?

- Не мислим да ће бити обједињени локални и парламентарни избори. То не би ни било паметно. Треба да се види може ли нека Влада да догура пуне четири године или не може. Ако и не може, треба да буде оборена у парламенту, а не да се тако на пречац расписују избори.

НСПМ