FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

БЕОГРАД - Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да је Србија посетом премијера Александра Вучића Москви показала да јој је веома стало, не само до односа са Русијом у спољној политици, него, пре свега, до партнерских економских односа и нагласила да је Србији Јужни ток потребан.

Михајловић је, у Јутарњем програму ТВ Пинк, рекла да су економски односи са Русијом добри, али да могу да буду још бољи, почев од извоза „Фијатових” аутомобила и будуће додатне електроинвестиционе активности и да је посетом Вучића учињено неколико корака унапред.

Она је нагласила да се Србија определила за то да јој је Јужни ток потребан и да је то питање опстанка зато што „имамо само један правац дотока гаса”.

Михајловић је образложила да је Србији Јужни ток потребан ради стабилности и укључења домаћих фирми и грађевинских компанија да на том послу раде.

Потпредседница Владе је указала да је важна и цена гаса и излазак из проблема предузећа у реструктурирању, почев од „Петрохемије” до „Азотаре” и да су то све теме о којима се разговара.

Михајловић је, поводом данашњег разговора Вучића и председника Русије Владимира Путина, рекла да очекује добре односе два државника, који би требало да направе пут ка будућности и политичких, али пре свега, економских односа.

Михајловић је подсетила да је Србија једина земља, која није практично санкционисала Русију због онога што се догађало у Украјини.

Она је рекла да Србија треба да са Русијом има добре односе, као и са ЕУ, Кином и Америком и да се мора пронаћи заједнички интерес са партнерима да би се у Србији отварала нова радна места и имале инвестиције.

Михајловић је додала да је поносна на спољну политику коју води премијер Вучић и да је спољна политика после дуго година дошла на ниво који ставља Србију у ред поштованих земаља, што је услов економског развоја и доласка инвестиција.

Танјуг