FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

ПРЕМИЈЕР НАГЛАСИО ДА ЈЕ СВОМ ПРИЈАТЕЉУ ЂУКАНОВИЋУ ЗАХВАЛАН НА БРИЗИ КОЈУ ПОКАЗУЈЕ

  

ПРЕДСЕДНИК црногорске владе Мило Ђукановић упозорио је данас српског премијера Александра Вучића да „рукопис“ појединих написа у београдској штампи веома личи на онај из 2003. године, а премијер Вучић му је, уз захвалност за бригу, поручио да је српска држава јача од оних који би да је сруше.

        „Све оно што се појавило у јавности у последњих десет дана, и што се атмосфере тиче, мој колега Ђукановић није далеко од истине. Оне који то раде, ја нити могу, нити хоћу да их упозоравам, једино молим да не потцењују државу, јер ће реаговати брже и снажније него што могу да замисле“, рекао је Вучић.

         „Варају се сви они који мисле да ће кроз различите безбедносне структуре и проблеме успети да сруше државу Србију и да победе државне органе“, истакао је премијер у одговору на молбу Тањуга да прокоментарише реаговање свог црногорског колеге на написе о његовом наводном плану да „удари“ на независне медије у Србији.

         „Држава је много јача. Видећете у веома кратком времену пред нама“, рекао је Вучић и додао да је захвалан Ђукановићу на бризи коју показује.

         Он је приметио да је у Србији увек било нешто теже бавити се политиком него другде, али, нашалио се, „код нас то јесте већа чар“.

         Премијер је нагласио да Србија и Црна Гора имају добре и пријатељске односе, на највишем и најбољем могућем нивоу од када је Црна Гора независна држава.

         „Имам добре и пријатељске односе и са председником Владе Ђукановићем и захвалан сам на бризи коју показује“, истакао је Вучић.

         Председник Владе Црне Горе изјавио је раније данас, поводом написа у београдској штампи да припрема удар на независне медије у Србији, да те конструкције заправо не „циљају“ њега и да верује да ће премијер Србије Александар Вучић правилно дешифровати рукопис тих текстова који веома подсећа на онај из 2003. године.

         „У питању је најобичнија глупост и то, наравно, нема никакве везе са истином“, истакао је црногорски премијер у ексклузивној изјави за Тањуг.

         „Чини ми се да је то израз обновљене нервозе безбедносно-медијских структура, узроковане реформама које Србија спроводи. Чак верујем да ова конструкција није превасходно намењена мени. Верујем да ће мој колега и пријатељ у Београду Александар Вучић правилно дешифровати рукопис који веома подсеца на онај из 2003. године“, упозорио је Ђукановић у изјави достављеној Тањугу.

         Београдска штампа објавила је, позивајући се на неименовани извор, да црногорски премијер припрема удар на независне медије у Србији, који, поред осталог, укључује дискредитацију тих медија, етикетирање називом „медијска мафија“, паковање лажних афера и судских процеса, те претње и пребијања непослушних новинара.

         Тањуг