FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Мухарем Баздуљ

Путин и два путића

Да се разумемо, заступати тезу да Србија треба да окрене леђа Европској унији и да треба да се окрене политици много ближе сарадње са Русијом је легитиман политички став, само не нарочито паметан

Add a comment

 

Слободан Самарџић 

Што се Космета тиче Путин у Вучићу није имао саговорника

Можемо дуго да спекулишемо о чему су два председника разговарала „очи у очи“. Разумна је претпоставка да су две овакве прилике биле искоришћене за размену мишљења и ставова о Косову и Метохији. Тим пре што је заједничка конференција за медије показала мимоилажење у погледу најважнијег српског аргумента у сукобу око Космета.

Add a comment

DOVxgbnWsAAewyX

Унук југословенског краља Александра Првог Карађорђевића и син краљевића Андреја дочекује нас у кући на Звездари. Просторија у којој разговарамо има скроман канцеларијски сто и неколико столица. Педесетпетогодишњи дипломац Краљевског морнаричког колеџа у Лондону, а потом и бизнисмен у сфери трговине и туризма, променио је имиџ. Пустио је браду и осим принчевске титуле, носи још једну. Покровитељ је и предводник сувереног војног витешког Реда змаја. Дакле, налази се на престолу ове донекле мистериозне организације.

Add a comment

 

Душан Пророковић 

Зашто је ова Путинова посета Србији најзначајнија до сада 

Орден, митинг… Митинг, орден… Свеобухватна таблоидизација политичког живота несумњиво је утицала и да се посета председника Русије у српској јавности сведе на ове две ствари. Исто тако, утицала је и да се на готово сваку политичку појаву гледа из дневног, најужег могућег, страначког угла.

Add a comment

Јасминa Лукач

Путин је отишао, а протесте (не)преузимају браћа Трифуновић; Да ли ће се протести против Вучића сломити или заоштрити одлучиће се сада, 19. Јан 2019. дан након посете руског председника Путина Београду.

Add a comment