FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed

 

Ораховац: Поломљене крстаче Срба сахрањених пре само два месеца

Широм Kосова и Метохије јуче су обележене задушнице. Осим поломљених надгробних споменика, Срби из Ораховца су на старом градском гробљу затекли и поломљене крстаче на гробовима Марије Радић и Зорана Лукића, који су последњи сахрањени, у марту. На старом гробљу остало је једва десетак читавих надгробних плоча, остале су ранијих година или поломљене или оборене на земљу.

Add a comment

Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице УНХЦР и Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, потписали су Писмо о намерама успостављања сарадње у циљу промовисања и подршке интеграцији избеглица и миграната, који поседују потребан правни статус у Србији, на тржиште рада.

Add a comment

 

Слободан Рељић

Полемика премијерке и министра око сликовница о Року који има две маме и Ани која има две тате слика су (не)јединства српске владе о „нашем кључном проблему“

Кад је новинар Економиста почетком године питао шта би рекла Путину ако би се повео разговор о правима ЛГБТ популације, Ана Брнабић „прва жена премијер, уз то прва особа хомосексуалног опредељења која је изабрана на најважнију функцију у Србији“ је рекла: „Одлично питање. Не знам, размислила бих о томе кад га будем срела.“ И још додала како и у земљама ЕУ „немају баш позитиван став према мањинама“.

Add a comment

 

Багери на 400 метара од Дечана 

Епархија рашко-призренска СПЦ саопштила је поводом почетка радова на магистралном путу Дечани – Плав да Влада Kосова угрожава манастир Високи Дечани.

Add a comment

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић биће нова министарка културе и информисања, док би нови председник парламента могао да буде неко ко није део владајуће коалиције, пише лист "Блиц". Као један од кандидата за њену "замену" у парламенту лист наводи Ненада Чанка.

Add a comment